Minterapi.dk

Træn med dine relationer

Hvor kan du øve dig?

I perioder af vores liv beslutter vi, at vi vil forandre på vaner, handlemåder eller mønstre. Disse forandringer kan sætte svære og problematiske spor i vores relationer. Det kan selvfølgelig også lykkes. Når vi forandrer på noget i os selv har det, som ringe i vandet, konsekvenser for de relationer, vi indgår i.

Forstil dig, at du har besluttet at du vil sige nej til opgaver, som du ikke har tid til. Det kan være på arbejdet eller i privatlivet. Alle kender dig, som den der siger ja. Hvis du ikke siger ja, så bruger du tid på at forklare dine handlinger. Du er stresset, træt og vil ændre adfærd, for at passe på dig selv. Hvad gør du? Hvis vi begynder at ændre adfærd, så kommer der ofte konflikter eller krævende situationer i de kontekster vi bevæger os i. Det er relevant at huske omgivelserne for din egen skyld.

Et par særlige opmærksomheder………………….

  1. Vælg nogle relationer, hvor du kan øve dig

Tænk over hvilken eller måske hvilke to relationer, som du ville kunne øve dig i. Træn i relationer, hvor du føler dig tryg, og med mennesker, som du oplever at have en forståelse for, at det kan være svært at træne netop det, du skal træne.

2. Spørg i de udvalgte relationer om du må øve dig

Spørg forsigtigt dem som du har tænkt på. Forklar hvad det er du gerne vil træne. Det er centralt at understrege, at de fleste venner eller familie gerne vil hjælpe, men det kræver, at man kan tilsidesætte sine egne behov.

3. Gør status en gang i mellem

Sørg ind i mellem for at tjekke ind med hinanden. Fortæl i tilbageblik hvor du sagde fra. Hvordan du gjorde det, og hvorfor det var vigtigt for dig. Du kan få vigtig information fra andre om hvordan det som kan føles som et hårdt nej for dig, kan føles meget mindre for andre eller omvendt. Herved kan du træffe nogle valg og justere dine handlinger i forbindelse med den nye læring. Det er en god ide at afslutte ”hjælpe relationen” igen når der er gået lidt tid. Den skal ikke fortsætte ubegrænset, hvilket kan skabe nye problematikker.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

Når du vil forandre noget i dit liv, så er det relevant at overveje i hvilke kontekster og relationer det er mest hensigtsmæssigt at øve dig. Det kan også være relevant at overveje hvordan du vil kommunikere, da det er nyt kan vi hurtigt bevæge os fra eksempelvis ja til nej, men der findes et hav af nuancer og kommunikations måder for et ja eller nej, at efter hvem vi er og gerne vil være.

Skriv til terapi@minterapi.dk 

Ring for online terapi eller i samtaler Hornbæk på tlf. 26182140

Ring for samtaler i Hellerup på tlf. 30911771

De bedste hilsner
Lise Liv Skovgaard

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Psykolog, Mentaltræner og Vocalcoach

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top