Minterapi.dk

Parforhold med narcissist, borderline, psykopat – at leve i et parforhold

“Jeg vidste ikke det havde et navn”

Siger Anne som har siddet lidt tid eftertænksom i min sofa.

Et parforhold med en narcissist, borderline eller psykopat er et kæmpe traume at gennemleve.

En personlighedsforstyrrelse såsom borderline, narcissit, eller psykopat er alle karakteriseret af, at personen har afvigende adfærd fra normalen, ofte med rigide og indgroede måder at tænke og forholde sig til andre mennesker på.

  • De kan have problemer med at kontrollere deres vrede og temperament
  • De kan være impulsive
  • De kan svinge fra et selvbillede, hvor de kan det hele til et selvbillede, hvor de er det værste afskum, der nogensinde har betrådt denne jord
  • Hvor ensomheden og frygten for at blive forladt bliver tydelig både i deres handlinger med selvskade eller trusler om det, og i deres over-sødme, hvor de vil gøre hvad som helst for dig, bare du bliver
  • Det antages, at mellem 6-10 procent af befolkningen opfylder kriterierne for at få en personlighedsforstyrrelses diagnose. 

Når du taler med pårørende – kæreste, børn, forældre, søskende, kollegaer til personer med narcissisme, borderline eller dyssocial personlighedsforstyrrelse, så beskriver de det som en tornado der suser igennem deres liv.  

I et parforhold med en narcissist, borderline eller psykopat vil du på deres dårlige dage få følelsen af at blive revet fra hinanden. Du vil være dybt forvirret over, hvad der er oppe eller nede, sandt eller falsk. Den totale stilhed, når de står i midten af tornadoen, som både kan være et rart sted at være, men bestemt også foruroligende for, hvornår rammer tornadoen igen? Det sug af spænding og uro det giver, når de er ude af tornadoen og tilbage i den fantastiske omsorg, opmærksomhed og kærlighed som de bliver overøst med efter de har været i tornadoens vold.

Et parforhold med en person med borderline, narcissisme eller psykopat er drænende. Dag ud og dag ind at bevæge sig rundt om, ind i, ud af, hvirvlet rundt i tornadoen. Så hvorfor går du ikke bare? Det ville da være det letteste? Men samtidig så kan du også føle dig elsket og tæt knyttet til din partner.

Anne kigger på mig. “Jeg kan ikke gå, jeg elsker ham jo. Også selvom jeg føler, at jeg nogle gange er ved at dø følelsesmæssigt i forholdet”. “Når han er i sit gode hjørne, føler jeg mig som verdens heldigste kvinde. Når han er i sit onde hjørne, kan jeg slet ikke genkende ham og tror på det han siger, at det er min skyld, at han bliver sådan”. “Men det er det måske slet ikke?”

“Kan du lære mig at navigere i mit parforhold?” spørger Anne. Og det er det vi går i gang med i samtalerne – hvordan Anne kan navigere i sit forhold og samtidig passe på sig selv.

Læs om psykologerne i klinikken i Hellerup og Hornbæk her

https://www.https://usercontent.one/wp/www.siriwessel.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473.jpeg.dk/psykologer/embed/#?secret=HLIyBu7W3I#?secret=opbNhZTRk2

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp. Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@https://usercontent.one/wp/www.siriwessel.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473.jpeg.dk eller ringe til os på telefonnummer 30911771

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Scroll to Top