Minterapi.dk

Lær at ændre din tænkning

Hvorfor er det så svært at ændre ens måde at tænke på?

Jeg møder klienter som hele deres liv har oplevet at verden er dem imod og lige meget, hvad de gør så sker der dårlige ting i deres liv. Deres fokus er rettet mod de dårlige ting der sker og nogle gange er det det eneste de kan se og huske.

Jeg har selv oplevet min portion af dårlige ting , men jeg har ikke et tankemønster som er præget af at verden er et farligt sted og at der kun sker dårlige ting. Jeg ved at dårlige ting er en del af livet, men at livet har meget meget mere at byde på.

Jeg har i de sidste 14 år haft mange tusind mennesker i terapi, og én ting jeg har lært er, at uanset hvad så har du kontrol over én ting.

“There is only one time that is important – NOW! It is the most important time because it is the only time hat we have any power.”

— Leo Tolstoy

Du har kontrol over, hvordan du tænker om ting

Du kan ikke skabe et positivt liv ved at tænke negativt. Negative tanker skaber negative følelser og er grobund for et ulykkeligt liv.

Du er nød til at begynde at øve dig i at tro på, at der findes et godt liv til dig også. Begynd at finde beviser for det gode liv. Øv dig i at lægge de negative tanker i en kasse eller på en hylde. Lad dem passere forbi dig som sæbebobler i vinden. Jo mindre du dyrker de negative tanker, desto mindre indflydelse får de på dit liv.

Det vigtigste er nuet

At gå og dagdrømme om det perfekte liv og være skuffet over dit nuværende liv gavner dig ikke. Find ud af hvordan du kan ændre dit liv her og nu og få mere af det du gerne vil have i dit liv. Gå ikke og vent på at det pludselig sker. Gør noget aktivt.

Det samme gælder, hvis du har grimme oplevelser fra fortiden. At tænke på dem igen og igen og blive ved med at holde fast i den smerte de vækker, hjælper dig ikke. Det straffer ikke dem, som gjorde dig ondt, at du igen og igen gennemtænker tingene. Det ændrer heller ikke ved, hvad der er sket – det straffer kun dig. Øv dig i at slippe din fortid – igen er det et aktivt valg, som du skal tage hver gang!

At gøre noget nyt, er slet ikke så let som det lyder. Det er svært at komme i gang med at træne, hvis du aldrig har gjort det før. Det er også svært at slippe de negative tanker, hvis du er vant til, at de er en del af dit liv. Det kræver et meget aktivt valg at ændre på dine vaner. Du skal vælge det hver gang og hver dag!

Selvkritik er gift! Du er nød til at anerkende dig selv for at du prøver og at du kæmper for at ændre dine tanker og dit liv.

Livet er smertefuldt, smukt, positivt og inspirerende.  Ved at ændre din tankegang bare en lille smule, sætter du faktisk bølger af positiv forandring ud i verden.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring!

Eller book en tid til samtale på e-mail: terapi@https://usercontent.one/wp/www.siriwessel.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473.jpeg.dk eller telefonnummer 30911771 og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

De bedste hilsner

Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog og Specialist i Psykoterapi

Psykologklinik i Hellerup og Hornbæk

Scroll to Top